ГолосUA
10:43 03/12/2008

Радник Тимошенко впевнений, що уряд не допустить банкрутства «Нафтогазу»

Депутат Верховної Ради від Блоку Юлії Тимошенко, радник прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Олександр Гудима впевнений у здатності Кабінету Міністрів забезпечити фінансову стабільність Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Про це він заявив під час зустрічі зі студентами Міжрегіональної академії управління персоналом у рамках Дискусійного клубу, повідомили "Українські Новини".

Гудима підкреслив, що уряд не допустить банкрутства "Нафтогазу України" і за необхідності використовує бюджетні кошти для підтримки платоспроможності компанії.

Депутат також виключив можливість повернення боргу за поставлений компанією "РосУкрЕнерго" газ у рахунок оплати його транзиту.

Натомість, Гудима не виключає, що погашення боргу може відбуватися шляхом повернення в натуральній формі обсягів газу з 17 млрд. куб. м газу, які закачані в цей час у підземні сховища.

У цьому разі, за словами парламентарія, "Газпром" буде змушений оплатити послуги зі зберігання повернутих йому обсягів газу в українських ПСГ. 

Читайте также по теме