ГолосUA
11:01 17/08/2010

Рахункова палата заявляє про профнепридатність спеціалістів з Мінекономіки

Рахункова палата заявляє про низький фаховий рівень спеціалістів з Міністерства економіки.

Про це йдеться у заяві прес-служби Рахункової палати України.

Відтак, вказано, що Закон про держзакупівлі, що 30 липня набув чинності, потребує значних вдосконалень. Згідно нового законодавчого акту, такі поправки може вносити лише уповноважений орган, а саме Міністерство економіки.

«…Однак в окремих положеннях нового закону закладено низку суттєвих ризиків. Колегію Рахункової палати, зокрема, непокоїть той факт, що на уповноважений орган у сфері держзакупівель – Мінекономіки – покладено обов’язки із розробки понад 20 нормативних документів. При цьому в законі зазначено, що вся процедура закупівель має здійснюватися за формами, положеннями, визначеними уповноваженим органом. Проте на сьогодні жодний нормативний документ у міністерстві не розроблений. Зважаючи ж на незадовільний професійний рівень фахівців відомства, як це встановлено в ході останньої перевірки Рахункової палати, якісна та своєчасна розробка необхідних документів є сумнівною. Це може призвести до призупинення процесу державних закупівель і навіть до його повної зупинки, стверджують аудитори», — йдеться у заяві.

Водночас, у Рахунковій палаті також зауважили, що недоліком нової процедури може бути скорочення строків у різних процедурах проведення державних закупівель.

«Таке нововведення матиме, як наслідок, прострочення строків та невиконання вимог закону у зв’язку з неможливістю вчасної подачі документів, опублікування чи надсилання повідомлень відповідним суб’єктам. Негативним аспектом для учасників державних закупівель може бути і відсутність можливості подачі альтернативної пропозиції конкурсних торгів, у разі передбачення такої документацією конкурсних торгів. Це призведе до зменшення ймовірності вибору пропозиції того чи іншого учасника державних закупівель, вважає Рахункова палата», — сказано в заяві. />  

Читайте также по теме