ГолосUA
05:01 04/06/2010

Районні відділення органів МВС повинні бути забезпечені системами відеонагляду – експерт

Районні відділення органів МВС повинні бути забезпечені системами відеонагляду на кожному поверсі, а не лише на центральному вході.

Про це сказав на прес-конференції у Києві колишній начальник Управління моніторингу дотримання прав людини в діяльності органів внутрішніх справ Олег Мартиненко.

«Ми важко, але зобов’язали Міністерство внутрішніх справ прописати встановлення відеонагляду у кожному райвідділі міліції. При цьому передбачалася відеокамера не лише на вході для фіксації всіх, хто заходить і виходить, а щоб такі самі відеокамери стояли, як мінімум, на кожному поверху, у кожному коридорі. Це дозволить бачити, куди людину заводили, чи заводили взагалі, і навіть, якщо це буде, вибачте, китайська відеокамера, відео зображення чітко покаже, чи йшов він сам чи йому вже «допомагали» заходити до кабінету», — повідомив він.

За словами О. Мартиненка, на жаль, незважаючи на те, що система відеоспостереження для кожного райвідділу міліції коштує не надто великі гроші, на тлі того, що витрачається, Міністерство не готово витратити гроші і встановити таку систему відеонагляду. «Однак це було би дуже дієвим заходом для упередження правопорушень», — підкреслив він.

О. Мартиненко також повідомив, що зараз камери відеоспостереження розміщені лише на центральних входах у районні відділення органів МВС, на так званих «пожежних» виходах і у коридорах їх немає.

І. Носальська

 

Читайте также по теме