ГолосUA
06:30 31/12/2009

Ратушняк хоче сомалійської крові

Кандидат у президенти, мер Ужгорода Сергій Ратушняк закликає президента Віктора Ющенка оголосити війну Сомалі через численні випадки захоплення сомалійськими піратами українських заручників.

"Так більше не може тривати. Ми повинні захистити своїх громадян, де б вони не перебували й хто б їх не захопив. Адже напад на кожного українця ми повинні розцінювати як напад на всю країну. Тому я вимагаю оголошення війни Сомалі", — сказав Ратушняк.

Він зазначив, що тільки за 2009 рік сомалійські пірати захопили 5 суден, до складу яких входили громадяни України.

"Я вимагаю від президента України, як верховного головнокомандувача, віддати наказ спецпідрозділам української армії й провести операцію зі звільнення українських громадян з піратського полону. А у разі загибелі хоч одного українського громадянина — накрити бомбардуваннями й знищити піратські кораблі й бази", — заявив кандидат у президенти.

Ратушняк підкреслює, що український спецназ повинен використовуватися для боротьби з тероризмом, а не для зведення рахунків бізнесменами, як це, за його інформацією, часом відбувається.

Нагадаємо, 10 грудня після 8 місяців перебування в полоні у сомалійських піратів було звільнене судно "Аріана" з українським екіпажем. У заручниках у піратів були 24 моряки, в тому числі жінка. За звільнення "Аріани" та українських громадян судновласник заплатив викуп у розмірі 2,8 млн доларів.

17 грудня сомалійські пірати звільнили з полону захоплений 5 листопада екіпаж балкера Delvina, на борту якого перебували семеро громадян України.

29 грудня сомалійські пірати захопили танкер St James Park під прапором Великобританії на борту якого перебувають двоє громадян України.

За матерілами: Українські Новини />  

Читайте также по теме