ГолосUA
08:58 12/08/2009

Ратушняк каже, що його сьогодні заарештують

Прокуратура Ужгороду може сьогодні взяти під варту мера міста Сергія Ратушняка.

Про це заявив сам С. Ратушняк.

«Рабіновіч, Пінчук, Яценюк і Фірташ розпорядилися, а генеральний прокурор «під козирок» дав вказівку місцевій прокуратурі мене заарештовувати під будь-якими приводами. Придумувати, затримувати, ламати, калічити. І згідно з інформацією, яку я отримав з надійних джерел, мене сьогодні повинні заарештувати. Вказівка, природно, усна — письмову вони дати не можуть — бояться», — заявив С. Ратушняк.

Нагадаємо, вчора повідомлялось, що слідчий Закарпатської обласної прокуратури не обирав міському голові Ужгорода Сергію Ратушняку міру запобіжного заходу.

У прокуратурі вважають, що мер не перешкоджатиме розслідуванню справи та встановленню істини щодо інциденту між ним та активісткою «Фронту змін».

«Обрання міри запобіжного заходу — це не обов’язок, а право слідчого», — говориться в повідомленні.

Таким чином, як зазначили в ГПУ, процесуальний статус С. Ратушняка на даний час – особа, проти якої порушено кримінальну справу.

Довідка: 6 серпня мер Ужгорода С. Ратушняк напав на активістку Громадської ініціативи «Фронт змін». Дівчина отримала струс головного мозку й численні забої. 10 серпня було порушено кримінальну справу за ознаками ч.1.ст. 296 та ч.2 ст. 365 КК України проти конкретної особи – міського голови Ужгорода.

За матеріалами: “Публичные люди” />  

Читайте также по теме