ГолосUA
09:52 10/06/2010

Реалізатор нафтопроводу «Одеса — Броди» звільнився

Голова консорціуму «Нова Сарматія» Марчин Ястшембський заявив про своє звільнення.

Про це повідомили джерела, близькі до консорціуму.

«Нова Сарматія» була створена для реалізації проекту нафтопроводу «Одеса — Броди — Плоцьк — Гданськ», по якому до Європи повинна була транспортуватися каспійська нафта. До складу консорціуму входять п’ять концернів з Польщі, Грузії, України, Азербайджану та Литви.

Марчін Ястшембський розраховував, що нафтопровід буде введений в експлуатацію у 2014 році. Спочатку він повинен поставляти 5 млн. тонн нафти на чеські Кралупи (там знаходиться нафтопереробний завод польського концерну Orlen), максимальний обсяг транспортування — 40 млн. тонн нафти на рік. Тільки на потреби польського НПЗ через нафтопровід повинно було прокачуватися 8-10 млн. тонн нафти щорічно.

Наприкінці січня консорціум «Нова Сарматія» підписав попередню угоду з Інститутом нафти і газу на дофінансування країнами ЄС продовження нафтопроводу «Одеса — Броди» в розмірі 495 млн. злотих (близько 142 700 000 доларів).

На 17 червня заплановані збори акціонерів «Сарматії» за участю представників нового керівництва української компанії «Укртранснафта».

За матеріалами: «Дело» />  

Читайте также по теме