Ольга Черненко
17:42 19/01/2011

Регіонал розповів, які привілеї мають власники дипломатичних паспортів

Власники дипломатичних паспортів мають певні привілеї за кордоном.

Про це сказав народний депутат від Партії регіонів Леонід Кожара в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Які привілеї? Вони незначні, але є. Наприклад, в країнах шенгенської зони за дипломатичними паспортами у нас безвізові поїздки. Не треба віз», — наголосив він.

За словами політика, власники диппаспортів можуть вільно перетинати кордони Шенгенської зони.

«Можна їздити в будь-яку країну шенгену. Інших привілеїв немає. Наприклад, цей паспорт не надає дипломатичного імунітету. Неправда, що власники такого паспорту можуть перевозити через кордон необмежену кількість товару. Це не відповідає дійсності», — додав він.

Нагадаємо, депутатів просять здати дипломатичні паспорти в Міністерство закордонних справ. Про це депутатів сповістив керівник апарату парламенту Валентин Зайчук. Мовляв, закордонні дипломатичні паспорти народних депутатів та службові паспорти співробітників апарату Верховної Ради повинні зберігатися у Міністерстві закордонних справ. Це нововведення запроваджується відповідно до доручення Президента Віктора Януковича від 24 грудня 2010 року.

Таким чином, депутати мають повертати паспорти до Управління забезпечення міжпарламентських зв’язків протягом десяти днів після повернення зі службового відрядження за кордон для передачі документа МЗС.

 

 

Читайте также по теме