ГолосUA
12:48 29/05/2010

«Регіонал»: Україна для Росії — ніхто

Депутат від Партії регіонів Володимир Ландик розкритикував ставлення російської влади до України.

«Мені дуже не сподобалася остання зустріч Медведєва з нашими олігархами. Вони хотіли качати туркменський, казахський газ через російську територію, а Росія сказала їм: «До побачення». Ми ж Росії ніколи не говорили «до побачення», — сказав він.

«Росія — це дуже хитра, зухвала країна. Вона вже не єльцинська. Це він говорив: «прокидаюся і думаю, що ти зробив для України». Ці вже прокидаються і думають: що вкрасти в України », — зазначив нардеп.

На запитання про те, чи здатна влада говорити Росії категоричне «ні», Ландик відповів: «Якщо мова йде про газову трубу, то відразу і Микола Азаров, і Юрій Бойко заговорили по-іншому. Видно було, що ніхто трубу не віддасть ні в якій консорціум. Якщо ми раніше говорили, що подумаємо, то тепер — нічого не буде».

Говорячи про угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму, він сказав: «Знаєте, що таке Україна для зухвалої Росії? Ми ніхто. І раптом — із Севастополя копняк! І вони підуть на все, щоб бути тут з іржавими непотрібними мильницями. І ми розуміємо, що Росія знизила ціну на газ на 100 доларів тільки тому, щоб там залишитися. І я не дуже вірю, що вона нам дасть обіцяні 40 мільярдів».

За словами Ландика, йому і всій фракції соромно, коли з антиукраїнськими висловлюваннями виступають однопартійці Вадим Колесниченко і Михайло Чечетов.

Крім того, він упевнений, що коли Україна буде сильною, її «покличуть і до Європи, і до Америки, і в Африку».

За матеріалами: Газета по-українськи />  

Читайте также по теме