«Регіонали» досягли бажаної легітимності – політолог

 

За результатами місцевих виборів Партія регіонів розповсюдила свій вплив на іншому березі Дніпра та стала більш легітимною.

 

Таку думку директор Центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребінський висловив на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

За його словами,таким чином вона виконала своє головне завдання на цих виборах. «Тобто Партія регіонів перейшла через Дніпро. Якщо раніше на президентських чи парламентських виборах перемогу вона отримувала у 10 регіонах, то зараз, хоча ми ще напевно не знаємо, можемо точно сказати, що це вже більше, ніж у 15», — наголосив він.

 

На переконання експерта, саме недостатнє відчуття своєї легітимності найбільше заважало представникам ПР. «Вони може не усвідомлюють повною мірою недостатність цієї не легітимності, не говорять про неї та не рефлексують з цього приводу публічно, але я, спілкуючись з ними, розумію, що вони відчувають певний дискомфорт через те, що не відчувають себе на своєму місці, не відчувають, що вони легітимно отримали ті права, на які претендують. Тому для них дуже важливо було виграти перші міські та обласні вибори», — резюмував М. Погребінський.

 

Нагадаємо, що за попередніми результатами виборів перемогу у більшості регіонів здобула Партія регіонів.

 

Читайте также по теме