ГолосUA
10:11 10/07/2010

Регіонали готові відкласти ухвалення закону про референдум на осінь

Ухвалення Закону України «Про всеукраїнський референдум» може бути перенесено на осінню сесію Верховної Ради України.

Про це лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив в коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Зараз ми шукаємо найкращий варіант ухвалення цього закону і, думаю, протягом найближчих півтора-двох години як мені здається, ми знайдемо прийнятний для всіх варіант. Я не можу сказати на випередження, яким буде цей варіант, але смію вас запевнити, що цей варіант влаштує всі сторони. Я маю на увазі і коаліцію, і опозицію», — наголосив він.

За словами політика, державі необхідний закон про референдум, але його не можна ухвалювати поспіхом. /> «Тому ми будемо приймати рішення, яке дозволить ухвалити закон і провести важливу для країни роботу», — зазначив він.

При цьому О. Єфремов наголосив, що країні не уникнути внесення змін до діючої Конституції.
«Зміни до Конституції потрібно ухвалювати у будь-якому випадку, бо ті зміни, які були внесені у Конституцію у 2004 році принесли лише хаос і це точка зору, яка поєднує всіх, а як цього досягти (можливості змінювати Конституцію — ред.), думаю, ми в процесі діалогу знайдемо шлях», — резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада при розгляді у другому читанні законопроекту «Про всеукраїнський референдум» вилучила з тексту статтю 16, яка стосувалася всеукраїнського референдуму щодо схвалення нової редакції Конституції України. Водночас у законопроекті залишається стаття 15 щодо всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, якою передбачено, що шляхом всеукраїнського референдуму за народною ініціативою може змінюватися «конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України».

О.Звенигора
 

Читайте также по теме