ГолосUA
13:06 01/02/2010

«Регіонали» ініціюють звільнення із посади судді Верховного суду України Онопенка

У Верховній Раді України зареєстрована постанова про звільнення із посади судді Верховного суду України Василя Онопенка.

Відповідну постанову № 6025 «Про скасування постанови Верховної Ради України «Про обрання судді Верховного суду України» зареєстровано в парламенті сьогодні, повідомили ГолосUA у прес-службі Верховної Ради.

Авторами документу є народні депутати від фракції Партії регіонів Валерій Бондик та Володимир Колесніченко.

У пояснювальній записці наголошується на непрофесійності судді. «В. Онопенко особисто, своїми непрофесійними діями, нехтуючи волею президії Вищого адміністративного суду України, Ради суддів адміністративних судів України та Конференції суддів адміністративних судів, які у відсутність встановленого законом порядку призначення суддів на адміністративні посади і звільнення з цих посад висловили довіру Пасенюку О.М., призначивши його після закінчення терміну повноважень голови Вищого адміністративного суду України виконуючим обов’язки голови цього суду, намагається дезорганізувати роботу суду та узурпувати судову владу в свої руки», — говориться в документі.

Депутати наголошують, що підставою для вищесказаного був той факт, що постанову Верховної Ради, якою В. Онопенка було обрано суддею Верховного суду України, було прийнято з порушеннями вимог закону. На момент обрання В. Онопенко більше 11 років не був суддею, тому згідно із законом він мав скласти кваліфікаційний іспит, однак у матеріалах немає інформації про його складання.

 

Читайте также по теме