ГолосUA
15:30 15/03/2010

“Регіонали” намагаються позбутись потенційного конкурента в особі Тігіпка — політолог

Пропонуючи Сергію Тігіпку посаду голови Партії регіонів, “регіонали” намагаються позбутись потенційного конкурента.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA повідомив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

“Я боюсь, що це може стати черговою розводкою для С.Тігіпка. “Регіонали” хочуть прив’язати його до себе і позбавитись потенційного конкурента, який достатньо популярний серед російськомовних виборців”, — переконаний він.  

За словами політолога, “для Тігіпка ризики в ПР є більшими ніж в уряді М.Азарова. Там він може себе проявити як реформатор, мати самостійну позицію. Якщо не дадуть реалізувати реформи, все одно він може про себе заявити як реформатор. А регіонали можуть його просто кинути в процесі голосування і це буде певною образою, публічним опущенням”.

При цьому В.Фесенко відзначив, що “шанси Тігіпко очолити дану посаду значно зростуть, якщо на цьому наполягатиме В. Янукович. Однак, все одно він може стати “чужим для себе в партії”, позбавиться своєї власної політичної сили”.

Нагадаємо, 15 березня з’явилась інформація, що у квітні Партія регіонів обере нового лідера – і крім Миколи Азарова й Олександра Єфремова дану посаду може очолити Сергій Тігіпко.

О.Оснач

 

Читайте также по теме