ГолосUA
17:18 21/08/2010

Регіонали не ініціювали скликання позачергової сесії Київради

В Партії регіонів спростовують думку, що з’явилась сьогодні в ЗМІ стосовно розгляду питання про скликання позачергової сесії міськради.

Про це сьогодні заявив депутат фракції Партії регіонів у Київраді Сергій Баранов-Мохорт, передала прес-служба Київської міської організації Партії регіонів.

"Наша фракція в Київраді складається з 6-ти депутатів. Згідно з Регламентом цього органу, для скликання сесії необхідна ініціатива як мінімум 40 представників депутатського корпусу, тобто третини від загального складу ради. Крім того, сесія може бути скликана за ініціативою секретаря Київради або якоїсь із постійних комісій, але депутати мають бути заздалегідь про це попереджені", — розповів політик.

За його словами, фракція Партії регіонів не розглядала питання скликання позачергової сесії на своєму засіданні. "Отже, я переконливо можу заявити, що ніхто з наших депутатів не ініціював нічого подібного. Якщо у ЗМІ з’явилася неперевірена інформація про те, що депутати Партії регіонів нібито мають намір скликати позачергову сесію Київради для ліквідації райрад, — це свідчить лише про повне незнання автором цієї та інших подібних "качок" процедурних питань представницького органу столиці. Відчувається свідоме бажання певних політичних сил спотворити ситуацію і в черговий раз ввести киян в оману", — сказав С. Баранов-Мохорт.

Він зазначив, що Партія регіонів, як і більшість киян, дійсно хоче змінити на краще ситуацію в районних радах столиці, і хоче, щоб в місті був лад, а при вирішенні проблем насамперед враховувалися інтереси територіальної громади.

"Але для цього існує чимало методів. І вибори в місцеві ради – далеко не гірший з них… На жаль, за час незалежної України сформувалася якась категорія псевдодемократів, які лише і займаються тим, що брешуть. А якщо брехні закривають рот – піднімають крик про утиск "свободи слова". Але чом би не культивувати в суспільстві "свободу правди", а не лише "свободу слова". Тим більше, коли останньою базіки просто прикривають "свободу брехні", — резюмував депутат.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба КМДА повідомила про скликання міським київським головою Леонідом Черновецьким позачергового засідання Київради 25 серпня . />  

Читайте также по теме