ГолосUA
07:26 16/03/2010

«Регіонали» пообіцяли не підвищувати пенсійний вік і не знижувати соцстандарти

Співпраця з міжнародними фінансовими інституціями – це нормальний шлях для України, але щодо вимог Міжнародного валютного фонду потрібна дискусія.

Таку думку висловив народний депутат, представник фракції Партії регіонів Олексій Плотніков у ефірі «5 каналу».

«Стосовно пропозицій Міжнародного валютного фонду, тут можна дискутувати, це не є якимись останніми пропозиціями. Можна казати, що прийнятно для України – скорочення витрат на апарат, жорсткий контроль над золотовалютним резервом. Те, що стосується зниження життєвого рівню – на це навряд чи піде і Президент, і уряд. Це речі принципові», — сказав він.

Народний депутат підкреслив, що на зниження соціальних стандартів і підвищення пенсійного віку взагалі зараз ніхто йти не буде, тому що за ці речі його політична сила боролася протягом виборчої кампанії.

На запитання про те, якщо ці дві позиції будуть умовами для надання наступних траншів, О. Плотніков відповів: «Я вважаю, що це не буде критичними позиціями. Транші не зупиняться, якщо Україна не піде на підвищення пенсійного віку». />  
За словами Плотнікова, на підняття ціни на газ для населення з квітня тільки заради кредитів ніхто також не піде. «Якщо це буде складовою реформування цієї системи в Україні, то це можливо, поряд з компенсацією для вразливих верств населення», — наголосив він.

Нагадаємо, умовами від МВФ та Світового банку для продовження співпраці з Україною були утримання дефіциту бюджету на рівні 4%, жорсткий контроль на Нацбанком, скорочення соціальних видатків, підвищення ціни на газ та комунальні послуги для населення та збільшення пенсійного віку приблизно на 5 років.

І. Носальська

 

Читайте также по теме