ГолосUA
05:24 30/03/2010

Регіонали пояснили, чому не віддають опозиції комітети

Партія регіонів не поступається керівництвом у парламентських комітетах через те, що у Верховній Раді немає єдиної опозиції.

Про це народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко заявила в ефірі «5 каналу», передав кореспондент ГолосUA.

«А кого зараз вважати опозицією? Наприклад, якщо брати комітет свободи слова та інформації, то його, апріорі, потрібно віддавати опозиції, але питання – чому БЮТ, а не, припустимо, НУ-НС?», — заявила політик.

При цьому вона наголосила, що запропонований фракцією БЮТ на посаду голови цього комітету Андрій Шевченко не влаштовує владу. «Це однозначно розвал роботи комітету. Ми пропонуємо – є прекрасні депутати в БЮТ — Баграєв, Кондратюк, які могли б прекрасно організувати роботу в комітеті і за них ніхто б не саботував. Якщо ця людина (А. Шевченко – ред.) зараз очолить комітет, то це просто буде заблокована робота», — підкреслила О. Бондаренко.

Окрім цього вона заявила, що переформатувати сьогодні парламентські комітети «важко з організаційної точки зору». «До кінця цієї сесії залишилось дуже мало часу, якщо ми виключимо травневі свята, то практично виходить півтора-два місяці роботи… Якщо ми зараз втягнемось в конфлікти по перерозподіленню комітетів, то практично весь цей час організаційно втратимо», — заявила депутат.

Водночас, вона визнала, що позиція Партії регіонів щодо відмови поступитися опозиції комітетами, які сьогодні очолюють вже коаліціянти «не дуже розумна».

А. Береза

 

Читайте также по теме