ГолосUA
11:15 22/03/2010

«Регіонали», які хочуть потрапити до парламенту, — це «партійний непотріб», — політолог

Члени Партії регіонів, які хочуть посісти парламентські місця своїх колег, що пішли до уряду, — це непрохідний «партійний непотріб».

Таку думку висловив політолог Тарас Березовець у інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

«Ті люди, які є непрохідними, що стоять далі в списку, — це, так би мовити, непотріб партійний… У 2005 році у парламент пройшли всі – і сліпі, і каліки і невідомо хто. Ті люди, які не сподівались, що вони стануть депутатами, раптом — ні сіло, ні впало – отримали корочку нардепів і одразу пішли в політичне небуття. Вони стали політиками на півроку – і у 2006 році на перевиборах ніхто з них в політиці не залишився. Тому зараз у Партії регіонів лава запасних невелика. Ті, хто в списку, — кращі з найгірших», — наголосив він.

Експерт зауважив, що у тій ситуації, яка склалася наразі у ПР, партійної «чистки» не уникнути. Він пояснив, що у «регіоналів» дуже багато внутрішніх конфліктів, які під час передвиборчої кампанії «заминалися», але «коли мета досягнута – вони вийдуть назовні».

«Багато людей незадоволені кадровим розподілом Кабінету міністрів. Наприклад, група Ахметова вважає себе обділеною – вони намагаються відновити у партії Раїсу Богатирьову – поки що їм це не вдається. Тому зрозуміло, що чистки будуть ініціюватися, тим більше, що Янукович залишив посаду лідера», — зауважив Т. Березовець.

На думку політолога, після «чистки» у партії залишиться хіба що «непотріб», оскільки всі «більш-менш нормальні» отримають посади у Кабміні та губернаторські посади.

«Всі ці конфлікти всередині між різними групами призведуть до того, що вони всі пересваряться, — підсумував він. — І будуть шукати винних у проваленій кампанії на Західній Україні, у центральному регіоні. Найбільшл вдалий приклад – це Київ. Леонід Черновецький, який фактично провалив кампанію Януковича у столиці, піде під ніж в першу чергу».

Нагадаємо, що сьогодні Центральна виборча комісія на своєму засіданні може зареєструвати 22 кандидатів від Партії регіонів депутатами Верховної Ради замість їх колег, які поділи у відставку та стали членами уряду.

А. Штепура

 

Читайте также по теме