ГолосUA
13:12 24/01/2011

Регіони повинні брати участь у реалізації національних проектів розвитку — Янукович

Регіони України повинні брати участь у реалізації національних проектів розвитку.

 

На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час виступу на засіданні Ради регіонів, передала прес-служба глави держави.

 

За словами Президента, на основі національних проектів розвитку будуть відпрацьовані механізми інвестиційної реформи, яка складається: з радикального покращення інвестиційного клімату, формування системи якісних інвестиційних проектів, підготовлених за міжнародними стандартами; створенням низки нових інструментів — Українського банку розвитку, фондового ринку, механізму підтримки експортних операцій, механізму реалізації державно-приватного партнерства, фонду фінансування проектної документації, тощо.

 

Президент нагадав, що “Національні проекти” передбачають комплексний розвиток регіонів і спрямовані на вирішення ключових проблем якості життя та розвитку інфраструктури. Особливий статус “Національних проектів” і патронат глави держави створюють найсприятливіші умови для бізнесу і надають впевненості інвесторам. “Але це також означає, що Ви, як представники Президента у регіонах, несете персональну відповідальність за їх реалізацію на місцях. Тому їх виконання є обов’язковим. До цієї роботи треба ставитися без зайвої бюрократії і з найвищою відповідальністю”, – сказав В. Янукович.

 

Нові підходи до проектного управління, підкреслив Президент, передбачають: створення у регіонах реального “Єдиного вікна” для роботи з інвесторами; розробку інвестиційних проектів за міжнародними стандартами, які б водночас давали якнайповнішу інформацію про інвестиційні можливості кожного регіону. “Проектний принцип планування розвитку територій – механізм, який повинен принести практичні результати вже через декілька місяців. Я доручаю Державному агентству з інвестицій та управління національними проектами визначити 2-3 пілотні області для відпрацювання моделей комплексного економічного розвитку. Вимагатиму також широко використовувати механізм державно-приватного партнерства на основі нещодавно прийнятого закону”, – підкреслив Президент.

 

Читайте также по теме