ГолосUA
10:24 13/03/2010

Рейтинг членів нового Кабінету міністрів за автомобілями, доходами і житлом

Заможних людей в Кабінеті міністрів Миколи Азарова чимало.  

Найбагатшими членами Кабінету міністрів є віце-прем’єр-міністр з Євро-2012 Борис Колесников, віце-прем’єр-міністр з економіки Сергій Тігіпко і перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв.

Співвласник кондитерської компанії «Конті» Борис Колесников у 2008 році отримав 63,8 млн. грн. доходів (більша частина — дивіденди, відсотки і роялті), Сергій Тігіпко, який продав шведам свій «ТАС-банк», має 20,2 млн. грн. (заробив гроші від продажу частини бізнесу, дивіденди, відсотки), а співвласником донецької корпорації «Укрпідшипник» Андрій Клюєв в 2009 році заробив 10,5 млн. грн. (від дивідендів, відсотки і продаж цінних паперів).

Більше мільйона заробив також голова СБУ, власник телеканалу "Інтер" Валерій Хорошковський і аграрний міністр Микола Присяжнюк, у якого є бізнес-інтереси в харчової та видобувної промисловості. Майже мільйон заробив і віце-прем’єр-міністр Володимир Семиноженко. Як керівник Інституту монокристалів (одного з провідних українських підприємств з розробки та впровадження високих технологій) більшу частину свого доходу він отримав від наукової діяльності.

Найбіднішим є міністр культури і туризму Михайло Кулиняк. Щоправда, декларацію він подав аж за 2005 рік. У ті часи скрипаль-міністр, який до того ж вміє грати на акордеоні, заробляв всього 2895 грн. 42 копійки в рік. Виходить, у місяць він мав всього 241 грн. і 28 коп. Проте з тих пір чиновник міг виправити своє фінансове становище — з 2006 по 2008 роки він працював заступником міністра культури. За це платять близько 15 тисяч на місяць.  

Цікава ситуація в Кабміні і з автомобілями. Наприклад, у глави СБУ Валерія Хорошковського їх відразу чотири — «Порше», «Бентлі», «Майбах» і «Мерседес». А у міністра з питань агропромислового комплексу Миколи Присяжнюка в гаражі стоїть «Мазераті» вартістю від 150 тисяч євро. /> На «Мерседесі» катається й «бідний» міністр культури Михайло Кулиняк. А у глави Мінпаливенерго Юрія Бойка в 2006 році була лише «копійка» ВАЗ-2101.

Міністр економіки Василь Цушко може добиратися на роботу на радянському мотоциклі МТ-11, що відомий у народі як «Дніпро», або взяти покататися у своєї родини «Тойоту Камрі». Нарешті, віце-прем’єр Володимир Сівкович зможе з’явитися до Кабміну, навіть якщо станеться потоп — у нього є човни «Buster XS» та «Lund».

Практично всі міністри забезпечені житлом або землею. Тільки міністр промполітики Дмитро Колесников та віце-прем’єр Володимир Семиноженко не мають ні квартир, ні дач, ні земельних ділянок. Найбільша квартира у власника «Мазераті» Миколи Присяжнюка — 613 «квадратів», а найменша — у мільйонера Андрія Клюєва — всього 31 кв. м. Зате будинок у нього може вмістити цілий піонертабір — 2,3 тис. «квадратів».

За матеріалами: Сегодня

 

Читайте также по теме