ГолосUA
07:07 13/11/2009

Рейтинги Києва, Одеси і Харкова знову знизили

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги в іноземній і національній валюті українських міст Києва, Одеси і Харкова.

Згідно з наданою інформацією прогноз за довгостроковими рейтингами міст в іноземній і національній валюті – "негативний".

"Дані рейтингові дії слідують за зниженням сьогодні довгострокових рейтингів дефолта емітента України в іноземній і національній валюті з рівня "B" до "B-". Прогноз за суверенними рейтингами – "негативний", — говориться в повідомленні.

Fitch зазначає, що зниження рейтингів також поширюється на три існуючі емісії єврооблігацій Києва на загальну суму 700 млн дол.

Нагадаємо, 12 листопада також стало відомо, що Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в місцевій і іноземній валюті з B до B-. Прогноз по рейтингу — "негативний".

Країновий стельовий рейтинг був також знижений з B до B-, короткостроковий РДЕ підтверджений на рівні B.

Крім того, знижено рейтинг 9 українських банків. Рейтинги з рівня "В" до "В-" з прогнозом "негативний" знижено для Укрсиббанку, Укрсоцбанку, банку Форум, ПроКредит Банку (Україна), ПРАВЕКС-БАНКу і ВТБ Банку (Україна), а також ПриватБанку і державних Ощадбанку та Укрексімбанку.

За матеріалами: «УНІАН» />
 

Читайте также по теме