ГолосUA
13:16 24/06/2009

Рейтинги політиків залежать від їхньої медіа-активності

У червні, за даними соціологів, посилились позиції фракції Партії регіонів, стабілізувався рейтинг БЮТ та дещо знизився рейтинг Арсенія Яценюка.

Такі зміни експерти пояснюють медіа-активністю політиків, повідомив соціолог компанії «Research & Branding Group» Євгеній Копатько, передав кореспондент ГолосUA.

«Янукович, за останнімми даними, має 26,8% голосів, Тимошенко — 15,8%, Яценюк — 12,3%. Рейтинги останнього знизились через його відсутність протягом кількох тижнів у медіа-просторі», — наголосив експерт.

За його словами, лідери так званого «другого ешелону» мають наступні рейтинги: Володимир Литвин та Петро Симоненко — у межах 3-4%, Віктор Ющенко — 2,1%, Леонід Кучма, Анатолій Гриценко, Сергій Тигипко і Олег Тягнибок — у межах 1%. Дещо здивували соціологів рейтинги Інни Богословської, яка претендує на 3% голосів виборців.

Соціолог відзначив також, що партії дублюють рейтинги своїх лідерів.

«Партії практично повторюють рейтинги лідерів, ПР, за нашими даними має 29,3%, БЮТ — 15,5%, Блок Яценюка — 10,6%», — зауважив Євгеній Копатько.

Також він додав, що електоральна активність є доволі високою: готові йти на вибори 64% українців, 8% голосуватимуть проти всіх і не прийде на вибори 8,9%.

Опитування проводилося з 12 по 22 червня в усіх регіонах України серед 2079 респондентів.

А. Каленська

 

Читайте также по теме