ГолосUA
08:58 03/07/2009

Ректор КПІ, який претендує на посаду віце-прем’єра, розповів, звідки у нього мільйони

Ректор КПІ Михайло Згуровський, який претендує на крісло віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань, розкрив секрети своїх високих заробітків.

Про це повідомила газета «Сегодня».

Згідно з декларацією за минулий рік, він заробив 2,3 млн грн., причому 1,35 млн склала зарплата. Крім того, у ректора є три квартири (дві на Хрещатику) і чотири автомобілі.

«Я — співзасновник чотирьох різних компаній. Дві з них займаються розробками комп’ютерних мереж і програм, а ще дві — навчанням, зокрема, курсами для учнів. На цих фірмах я отримую зарплату плюс ще ректорська, яка складає 25 тисяч гривень на місяць. Крім цього, минулого року я отримав 904 тисячі гривень компенсації за впровадження моїх винаходів в народне господарство. Всього цих винаходів сорок. Причому дев’ять з них вже реально працюють. Вони пов’язані з інформаційними технологіями, збільшенням обсягів обробки інформації. Крім того, я отримав трохи більше 33 тисяч гривень як гонорар за 17 публікацій в японському науковому журналі», — розповів Згуровський.

За його словами, після призначення на посаду віце-прем’єра він передасть управління акціями фірм уповноваженим фондам або організаціям, як того вимагає закон.

За словами податкового інспектора Згуровського, крім всього вищепереліченого, кандидат у віце-прем’єри також отримав більше 61 тисячі гривень від Академії наук за звання академіка і 55 тисяч від Академії педнаук, а податків за минулий рік він заплатив більше 349 тисяч.

 

Читайте также по теме