ГолосUA
14:44 12/05/2010

Репресії проти Тимошенко невигідні владі — експерт

Репресії проти лідера опозиції Юлії Тимошенко невигідні діючій владі.

Таку думку висловив політолог Євген Копатько в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

 “Я не думаю, що це репресії — не думаю, що владі це буде вигідно, оскільки завжди, коли починають репресії проти лідерів опозиції, то це додає рейтингів. Якщо влада адекватно сприймає ситуацію, то їй це зараз непотрібно: по-перше у влади зараз хороший рейтинг, а по-друге існує проблема опозиції”, — пояснив він.

“Я би, наприклад, вирішував ці питання аргументовано і документально. Наприклад, є якісь претензії до будь-якої людини, люди збирають документи — наша публічна присутність в цьому випадку не обов’язкова. Якщо аргументи якісь є — їх надають, якщо персона публічна — вони озвучуються. Тоді, мабуть, вступають в силу інші правила гри”, — зазначив Є. Копатько.

На думку політолога, така ситуація може стати аргументом для консолідації опозиційних сил. Разом з тим він наголосив, що у опозиції вже був такий шанс під час підписання “харківських” домовленостей або ратифікації угоди про Чорноморський флот.

“Вони цю боротьбу програли, це їм удар дуже серйозний іміджевий. Якщо ж буде достатньо приводів для звинувачення, і не буде у влади достатньо аргументів, думаю, влада програє”, — підсумував Копатько.

Нагадаємо, що сьогодні лідера опозиції Юлію Тимошенко на 10.00 викликали до Генеральної прокуратури для вручення їй копій постанов про порушення стосовно неї кримінальної справи “про організацію замаху на давання хабарів суддям Верховного суду України”. Разом з тим прес-служба Генпрокуратури повідомила, що “справа була порушена у травні 2004 року та була закрита передчасно у січні 2005 року без виконання у повному обсязі всіх необхідних слідчих дій, як це передбачено ст. 22 КПК України”. Через це слідство у цій справі було порушено.

Ю. Тимошенко назвала такі дії Генпрокуратури початком репресій проти неї з боку Президента України.

А. Штепура />  

Читайте также по теме