ГолосUA
06:50 09/11/2010

Результати місцевих виборів свідчать про недовіру суспільства до держави і влади — Кінах

 

Результати місцевих виборів свідчать про недовіру суспільства до держави і влади.

 

Таку думку висловив народний депутат, представник фракції Партії регіонів Анатолій Кінах у ефірі «5 каналу».

 

«Я впевнений, що результати місцевих виборів дають нам інформацію для серйозних системних висновків. В Україні безперспективною є спроба створювати однокольорову владу, політичну монополію. Треба вирішувати глибоку системну недовіру суспільства до держави і влади», — сказав він.

 

За словами А. Кінаха, якщо у Європі на місцеві вибори традиційно приходить більше виборців, ніж на центральні, у нас ситуація протилежна. Це ще раз підтвердило, що українці вважають, що всі важливі питання вирішуються у центрі. На думку політика, це також свідчить про те, що держава має підсилювати повноваження місцевої влади, формувати сучасну демократичну регіональну політику.

 

Водночас народний депутат зауважив, що в умовах соціально-економічної кризи в Україні необхідно мати жорстку вертикаль влади, але на демократичних принципах. «Я сподіваюся, що результати виборів та рішення Конституційного суду, які повернули серйозні повноваження Президенту, буде нашим шансом сконцентрувати наші можливості навколо розвитку держави», — підкреслив А. Кінах.

 

Нагадаємо, у порівнянні з президентськими виборами Партія регіонів на місцевих виборах втратила понад 3 мільйони голосів українців.

 

І. Носальська

Читайте также по теме