ГолосUA
13:59 29/01/2010

Результати виборів можуть бути оскаржені у судах — експерт

Якщо розрив між кандидатами у президенти у другому турі буде незначним, то результати виборів на окремих дільницях можуть бути оскаржені у судах.

Таку думку висловив директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

Політолог припустив, що розрив між двома кандидатами буде незначним. «Це змусить їх (В. Януковича і Ю. Тимошенко — ред.) або домовлятися, або оскаржувати результати у судах, що може призвести до своєрідного післявиборчого колапсу», — сказав він.

Політолог також прокоментував можливості використання «брудних технологій» двома кандидатами. «Зараз можливості Партії регіонів щодо фальсифікацій, добре організованої кампанії та грошей вищі, аніж у Юлії Тимошенко. Тобто у регіоналів значно більше можливостей скористатися «брудними технологіями». Проте це не означає, що інша сторона не буде ними користуватися», — сказав політолог.

За словами експерта, у разі обрання у президенти Віктора Януковича, основні посади розподілять між собою регіонали. «І це також буде зроблено через більше можливостей фальшувати. Можу припустити, що якщо президентом буде Віктор Янукович, прем’єр-міністром стане Борис Колесніков, головою Національного банку України буде банкір Ігор Юшко, а в Секретаріаті Президента будуть ті люди, які зараз забезпечують йому життєдіяльність», — сказав В. Небоженко.

Натомість прогнозувати кадрові призначення за президентства Ю. Тимошенко за його словами, значно складніше. «Це тому, що їм доведеться шукати прем’єр-міністра не з свого оточення», — сказав експерт.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме