ГолосUA
14:56 03/11/2010

Результати виборів не такі однозначні, якими їх намагається представити влада — Гарань

 

face="Arial, sans-serif">
size="2">Результати виборів не такі однозначні, якими їх намагається представити влада.

 

face="Arial, sans-serif">
size="2">Таку думку висловив
face="Arial, sans-serif">
size="2">науковий директор школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Олексій Гарань у коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

Партія регіонів не всюди взяла більшість, але у деяких областях, які є традиційними оплотами Партії регіонів ми побачили сюрпризи – скажімо, програш у Запоріжжі. Ми бачимо, яка запекла боротьба йде у Харкові. Це свідчить про те, що ситуація далеко не така однозначна, як її намагаються показати представники Партії регіонів”. — наголосив він.

 

На думку О. Гараня, “регіоналам” не допомогло ані застосування адмінресурсу, ані те, що виборчий закон був виписаний так, щоб створити преференції для Партії регіонів.

 

До того ж, за словами політолога, говорити про беззаперечний успіх партії влади не дозволяє і той факт, що більшість виборців проголосувала «ногами». На дільниці, за неофіційними даними, прийшло менше 50% виборців. “Досі ця цифра явки невідома, що теж наводить на деякі питання”, — додав він.

 

Водночас О. Гарань підкреслив, що сенсацією став також результат союзника Партії регіонів — «Сильної України», яка набрала практично утричі менше голосів, ніж прогнозувалося.

 

І. Носальська

Читайте также по теме