ГолосUA
13:03 20/04/2009

РФ хоче просувати «Північний потік», незважаючи на суперечливе ставлення до нього в Європі, — Д.Медведєв

Росія має намір просувати проект газопроводу "Північний потік", незважаючи на суперечливе ставлення до нього в Європі. Про це повідомив Президент Росії Дмитро Медведєв на прес-конференції в Хельсінкі за підсумками переговорів з Президентом Фінляндії Тарьєй Халонен.

"Не зважаючи на те, що проект викликає різні емоції, ми вважаємо його вигідними для всієї Європи і маємо намір його просувати", — сказав Д.Медведєв. Він додав, що "такого роду проекти створюють каркас енергетичної безпеки в Європі". При цьому російський

Президент завірив, що Росія під час будівництва газопроводу дотримуватиме всіх екологічних вимог.

У свою чергу Т.Халонен відзначила, що Фінляндія має намір в найближчому майбутньому завершити дослідження і аналіз екологічних аспектів будівництва "Північного потоку". "Наше законодавство передбачає отримання від Фінляндії двох дозволів для цього проекту. Ми думаємо, що коли уряди проводитимуть свою прес-конференцію в червні 2009 р., вони зможуть розказати вам про точні терміни", — сказала Т. Халонен. За словами фінського Президента, якщо "Північний потік" буде реалізований з дотриманням всіх екологічних норм, означає це — "хороший проект, хороший почин".

 

Читайте также по теме