ГолосUA
14:25 26/05/2010

Рибак дисциплінує Київ, але не виведе його на рівень європейської столиці — експерт (ГОЛОС)

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Рибак в разі, якщо він очолить Київську міську державну адміністрацію зможе тільки навесту жорстку “донецьку” дисципліну, проте про справжній розвиток міста не йдеться. /> ГОЛОС

Таку думку висловив науковий директор Школи політичної аналітики при Києво-Могилянській академії Олексій Гарань в коментарі кореспонденту ГолосUA.

Професор назвав ймовірне призначення Володимира Рибака на посаду голови Київміськдержадміністрації невдалим рішенням Президента Віктора Януковича.

«…У нас так часто говорять про так званих варягів, які приходять керувати територіями або містами, яких вони не знають, в які вони не інтегровані. Думаю, що ще більшою мірою це стосується Києва. Тому що це людина з абсолютно іншим досвідом. З досвідом іншого регіону, який не дуже розуміє ментальність киян і Києва, як столиці України”, — сказав політолог.

О.Гарань також наголосив, що для виведення Києва на рівень європейської столиці потрібен політик нової генерації. Проте, за словами експерта, Партія регоінв завжди обирає кандидатури політиків старої школи на ключові керівні посади.

“Він може бути, можливо, непоганим керівником і господарником, хоча йдеться лише про те, що він представляє стару школу управління. Адже в цілому у Януковича домінують люди, які представляють стару школу управління: на рівні уряду — це Азаров, на рівні Києва — Рибак — тоді навряд чи ми можемо говорити про якесь серйозне перетворення”, — наголосив О.Гарань.

“Необхідні зміни в позитивному напрямі, я маю на увазі не просто наведення там якогось порядку і дисципліни — це донецькі вміють робити, а саме перетворення міста на сучасну столицю, яка розвивається на сучасних засадах управління”, — резюмував він.

Нагадаємо, 26 травня ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що Президент України Віктор Янукович визначився з основною кандидатурою на пост голови КМДА після прийняття нової редакції «Закону про столицю».

У цьому законопроекті, запропонованому міністром юстиції Олександром Лавриновичем, йдеться про скасування посади мера міста і розподілення його обов’язків між двома чиновниками — главою міськради і головою міської адміністрації. Перший повинен обиратися з числа депутатів міськради. Другого призначатиме Президент за поданням Кабміну.

Н.Виноградська

 

Читайте также по теме