ГолосUA
14:49 22/04/2010

Рибалки ініціюють створення позавідомчої комісії щодо ліквідації наслідків мору риби (ЗВУК)

Федерація риболовного спорту України ініціює створення позавідомчої комісії, яка має виробити план відновлення рибних ресурсів після мору риби цієї зими.

Про це заявив голова федерації риболовного спорту України Олександр Честяков на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Риба почала масово помирати, і вона для порятунку кинулась на мілководдя, і тут, після залпового скиду води, її роздавило кригою. Хто б вам тут м’яко не говорив про це – це екологічна трагедія і про це потрібно говорити… Також потрібно говорити, що потрібно робити далі, тому асоціація риболовів буде ініціювати створення позавідомчої комісії на базі Академії наук, щоб попрацювали вчені», — заявив О.Честяков.

За його словами загинула дуже велика кількість риби і тому наразі необхідно, аби вчені напрацювали методи відновлення рибних запасів. Він наголосив, що під час задухи в зимувальні ями риби на Київському водосховищі спускались аквалангісти і те, що вони там побачили їх здивувало: дно було забите на 1,5-2 метри мертвими тушками риби «там навіть рачки вимерли, а це показник чистоти води і харчова база риби». Наразі, в комітеті рибного господарства, за його словами, вже звільнений начальник рибінспекції Київської області та міста Києва.  

Голова асоціації зазначив, що подібна трагедія відбулась не тільки на Київському водосховищі «Для того, щоб не тягнути гроші з бюджету, щоб прозвітувати, що кошти на повінь не потрібні, чиновники спускали цілі річки в Сумській, Полтавській, Черкаській областях, поки ми не забили тривогу в областях де є наші представники», — наголосив він.

ЗВУК

К.Коваленко  

 

Читайте также по теме