ГолосUA
06:09 26/11/2010

Річковий транспорт в Україні готовий до зими — Мінтранс

 

Підприємства річкового транспорту готові до роботи в зимовий період.

 

Як повідомила прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України, зважаючи на те, що за прогнозами не передбачається складна паводкова ситуація, як була минулого року, галузь буде здатна продовжувати безпечне судноплавство на внутрішніх водних шляхах значно довше.

 

«Спираючись на досвід минулого року, підприємства, які знаходяться на річці, мають докласти всіх зусиль для забезпечення безпечного судноплавства внутрішніми водними шляхами, зокрема, в частині відпрацювання планів реагування на аварійні ситуації», — наголосив заступник голови Укрморрічфлоту Борис Козир.

 

За даними прес-служби, Мінтрансзв’язку залучає до забезпечення безпеки судноплавства в осінь-зимовий період приватні компанії та їх плавзасоби. «Минулого року ми працювали в надскладних гідрометеорологічних умовах: тоді, щоб впоратися з паводково-льодовою обстановкою, до роботи на внутрішніх водних шляхах були залучені сили та засоби не тільки державної сфери, а й приватних підприємств», — сказав начальник Держфлотінспекції Анатолій Шемелін.

 

Завдяки таким конструктивним заходам на Дніпрі та Дністрі не було зафіксовано аварій, надзвичайних явищ або руйнування гідротехнічних споруд. Для забезпечення високого рівня безпеки у цьому році були проведені перевірки аварійно-рятувальних служб, зокрема, в морських портах та в десяти річкових портах. Крім того, найближчим часом буде проведено позачергову перевірку флоту на предмет його готовності до роботи в зимовий період.

 

Загалом за 2010 рік на річках проведено більше 1000 оглядів транспортних суден та порядку 5,5 тис. оглядів суден маломірного флоту, а також 985 баз стоянок маломірних суден і 204 гідротехнічні споруди. Більш того, цього року проведена розширена перевірка знань командного складу екіпажів суден.

Читайте также по теме