ГолосUA
08:50 20/08/2010

Рішення Черкаського міськвиконкому можна оскаржувати в суді, як нелегітимні — мер міста

Через юридичні казуси рішення Черкаського міськвиконкому будь-хто може оскаржувати в суді як такі, що є нелегітимними.

Про це заявив міський голова Черкас Сергій Одарич під час сесії міської ради, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, така ситуація виникла через поновлення на своїх посадах колишніх заступників міського голови — Володимира Невесенка та Володимира Шабанова, поновити яких зобов’язав суд.  

Як зауважив С. Одарич, згідно із рішенням суду, із поновленням В. Невесенка та В. Шабанова на посадах заступників міського голови Черкас, їх також введено до складу виконкому. Таким чином суд збільшив кількість виконкому до 12 осіб, але за рішенням ради, у виконкомі має бути лише 10 осіб. Через таку юридичну колізію може бути паралізована робота міста.

“Таким чином, де-факто у нас 12 членів виконкому, а згідно із рішенням сесії – 10. Якщо так залишиться і надалі, жодне рішення виконкому не буде вважатися легітимним і його можна буде оскаржити в судовому порядку. Ми не зможемо здійснювати важливі виплати. Фактично буде заблоковано рахунки міста” — сказав С. Одарич. />  
Він запропонував депутатам ухвалити рішення, яким вивести поновлених заступників зі складу виконкому. За запропоноване мером рішення депутати голосували з двох спроб. Але у результаті для їх ухвалення не вистачило кількох голосів.

В. Середа
 

Читайте также по теме