ГолосUA
13:00 04/10/2010

Рішення КС дало змогу депутатам безперешкодно виходити з фракцій — експерт

Рішення Конституційного Суду про скасування конституційної реформи 2004 року і повернення до норм документу 1996 року дає можливість депутатам виходити з фракцій без позбавлення мандату.  

Про це заявив директор Інституту проблем управління ім. Горшеніна Володимир Фесенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Одночасно зі скасуванням коаліції скасовується імперативний мандат… вони ж не могли вийти з фракції – це загрожувало позбавленням депутатського мандату, а нині вони таку можливість отримують. Вони можуть вийти з фракції, за бажанням можуть створювати нові фракції, або депутатські групи”, — констатував експерт.

За його словами ця ситуація створює руйнівний механізм для опозиційних фракцій. Першою жертвою такого права, як зазначив В. Фесенко, може стати Наша Україна — Народна самооборона – замість цієї фракції може бути створено кілька фракцій та депутатських груп. Суттєво від цього також може втратити і БЮТ, оскільки ті депутати, яких не виключили з фракції за прояв інтересу до інших політичних сил будуть виходити з цього блоку.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме