ГолосUA
14:34 22/06/2010

Рішення КСУ щодо місцевих виборів було прогнозованим — експерт

Рішення Конституційного Суду про те, що наступного року не можна проводити місцеві вибори, було прогнозованим.

Про це сказав директор центру суспільно-інформаційних технологій "Форум" Валерій Димов у коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Тепер ясно, що датою проведення місцевих виборів буде 31 жовтня… Постанова, яка була зареєстрована про проведення місцевих виборів саме цього числа, буде прийнята більшістю. Це вже однозначно", — наголосив він.

За словами експерта, КС прийняв рішення, яке потрібне Партії регіонів. "Суд якраз вчасно відреагував на запит Партії регіонів", — наголосив експерт.

Водночас за його словами, неможливо, аби вже на цих виборах депутати Верховної Ради АР Крим, місцевих рад, сільські, селищні та міські голови обиралися терміном на 5 років. "Треба внести зміни до Конституції. А для цього потрібно дві сесії. Навіть якщо наприкінці цієї сесії розпочнеться цей процес, то його можна буде завершити тільки на наступній сесії. Ці вибори за такою системою проводити неможливо", — додав він.

Нагадаємо, сьогодні Конституційний Суд визнав неконституційним проведення виборів до органів місцевого самоврядування у 2011 році. Відповідне рішення, прийняте 17 червня, оприлюднив голова КС Андрій Стрижак. КС також визнав законопроект про внесення змін до Конституції від 3 березня 2010 року таким, що відповідає Конституції. Цим проектом закону пропонується встановити строк повноважень Верховної Ради Криму та місцевих рад на 5 років. Крім того, строк повноважень сільських, селищних та міських голів передбачено встановити також на 5 років.

О. Черненко

 

Читайте также по теме