ГолосUA
06:01 17/12/2010

Рішення Печерського суду стосовно справи Луценко буде оскаржене — Москаль

 

Рішення Печерського районного суду стосовно відмови розглядати скаргу Юрія Луценка буде оскаржено в Апеляційному суді міста Києва.

Про це заявив депутат Верховної Ради від «Народної самооборони» Геннадій Москаль, передала прес-служба політсили. 

«Це рішення ми оскаржимо до Апеляційного суду міста Києва, тому що воно написано з явними порушеннями норм Кримінально-процесуального кодексу України», — заявив Геннадій Москаль.

На думку депутата, суддя, побачивши, що Генпрокуратура вчасно не надає матеріалів справи для розгляду скарги і затягує її, повинна була винести рішення про зупинення слідчих дій, що передбачено Кримінально-процесуальним Кодексом України. «Однак вона цього не зробила, а в цей час прокуратура неодноразово відкладала надання суду матеріалів справи. Навіть не зважаючи на те, що суд зобов’язав Генпрокуратуру надати матеріали до 29 листопада, Генпрокуратура це рішення не виконала. А сьогодні в суді прокурор заявив: а що власне оскаржувати, якщо ми вже слідство закінчили і запропонували обвинуваченим ознайомитись з матеріалами справи?», — обурився Геннадій Москаль.

«Таким чином було порушено конституційне право Юрія Луценка на захист його інтересів в суді», — вважає «самооборонець».

Депутат також наголосив, що в законах, що регламентують діяльність міністра внутрішніх справ, є протиріччя. «Так, згідно постанови Кабінету міністрів, міністр внутрішніх справ є політичною фігурою. Але визначення що таке «політична фігура» — немає в жодному законі! Де межі його відповідальності і повноважень?», — запитує «самооборонець».

«В законі також сказано, що міністри не мають права суміщати посади в органах виконавчої влади», — продовжує депутат. — «В той же час в законі «Про міліцію» написано, що міністр внутрішніх справ України є одночасно начальником міліції України. Тобто виходить, що політична фігура суміщає свою діяльність з посадою у виконавчій владі! В законі «Про міліцію» написано, що міліція комплектується на контрактній основі з осіб рядового і керівного складу органів внутрішніх справ. То як політична фігура може бути одночасно начальником міліції України, а міліція України — комплектуватись з кадрових співробітників?».

«Між законами «Про  Кабінет міністрів України» та «Про міліцію» є конфлікт, який міг би розсудити тільки Конституційний Суд. І ми хотіли просити суд, щоб він призупинив слідчі дії і направив нашу скаргу через Верховний Суд до Конституційного Суду для роз’яснення. Це не вина Луценка, що українське законодавство недосконале і в ньому є нестиковки», — впевнений політик.

Геннадій Москаль також наголосив, що Юрій Луценко не може бути притягнутий до відповідальності за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу «розкрадання майна», оскільки він не отримував ніяких грошей з тієї пенсії, що була нарахована його водієві. «Він не мав з того ніякої користі, я такі злочини скоюються тільки з корисливих мотивів», — пояснив політик.

«А якщо була якась помилка, то нове керівництво МВС могло відмінити рішення попереднього міністра внутрішніх справ, а Пенсійний фонд перерахував би цьому водієві пенсію і призначив би ту, яка належить», — вважає депутат.

«Сходіть до Пенсійного фонду і подивіться: туди кожного дня приходять тисячі людей, що мають якісь претензії щодо неправильного нарахування пенсій. Але ж проти них ніхто справи не порушує!», — резюмував Геннадій Москаль.

Нагадаємо, що Печерський суд відмовився розглядати скаргу Юрія Луценка на постанову про порушення проти нього кримінальної справи та направив цю скаргу до Генеральної прокуратури.

Читайте также по теме