ГолосUA
14:55 15/12/2010

Рішення пленуму Кримського Рескому КПУ про поновлення Грача нелегітимне – Симоненко

 

face="Arial">
size="3">Рішення пленуму Кримського Рескому КПУ про поновлення на посаді голови Леоніда Грача нелегітимне.

 

face="Arial">
size="3">Про це сказав лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

face="Arial">
size="3">Він нагадав, що згідно з рішенням об’єднаного пленуму в Києві Леоніда Грача було звільнено з посади першого секретаря і виведено зі складу центрального комітету.

 

face="Arial">
size="3">«Ініціатива була у 21 першого секретаря обкомів партії, які є членами ЦК. І ця ініціатива була результатом постійного системного невиконання рішень партії Леонідом Грачом, порушення ним дисципліни, виявлення авантюризму і т.д. І от 11 грудня було розглянуто питання його поведінки. Більше того, це питання розглядалось неодноразово і в різні роки. Так, в 2009 році його вивели із складу центрального комітету. І мені шкода, що висновків він не зробив», — сказав він.

 

face="Arial">
size="3">При цьому політик зауважив, що рішення пленуму, який є керівним органом, є таким, яке може змінити лише з’їзд і центральна контрольна комісія Комуністичної партії України.

 

face="Arial">
size="3">«Згідно із статутом партії КПУ, це рішення не може бути змінене рішенням пленуму кримського Рескому . Воно не є легітимним. Це просто чергові амбіції і намагання показати себе», — додав він.

 

face="Arial">
size="3">Нагадаємо позачерговий пленум Кримського республіканського комітету Комуністичної партії України 14 грудня обрав главою Рескому Леоніда Грача, якого об’єднаний пленум центрального комітету і центральної контрольної комісії КПУ 11 грудня звільнив з цієї посади.

 

face="Arial">
size="3">У повідомленні зазначається, що у роботі пленуму, крім кримських партійців, взяли участь секретар ЦК КПУ Володимир Оплачко і перший заступник голови ЦКК Компартії Микола Кухарчук.

 

face="Arial">
size="3">Раніше об'єднаний пленум в Києві вирішив вивести Леоніда Грача зі складу ЦК і звільнити його з посади першого секретаря Кримського Рескому партії "за серйозні порушення партійної дисципліни і дії, що ведуть до дискредитації партії".

 

face="Arial">
size="3">О.Каретнікова

Читайте также по теме