ГолосUA
13:38 09/06/2010

Рішення про добудову крейсеру «Україна» є «розумним, але спізнілим» — екс-командуючий Чорноморського флоту

«Рішення щодо добудови Росією ракетного крейсеру «Україна», який перебуває на суднобудівному заводі у Миколаєві, є розумним та зрілим, хоч й спізнілим. Адже після багатьох років перебування на стапелі крейсер встиг застаріти й конструктивно, й за озброєнням».

Так заяву президента України Віктора Януковича про те, що Росія добудує крейсер «Україна», прокоментував колишній командувач Чорноморським флотом, депутат Державної думи РФ адмірал Володимир Комоєдов, передав кореспондент ГолосUA.

«За своєю бойовою міццю та призначенням цей корабель має бути на Північному флоті у складі багатоцільової ударної групи, призначеної для боротьби із авіаносцями, разом із ракетним крейсером «Устинов» та важким атомним ракетним крейсером «Петро Великий»», — вважає адмірал.

Водночас він відкинув можливість обміну ракетного крейсеру «Україна» на кілька малих протичовнових кораблів та тральщиків для українських ВМС. «В Росії немає такої можливості. В нас лишилися невеличкі рештки від колишнього флоту, в тому числі від колишньої кількості малих ракетних, протичовнових кораблів і морських тральщиків, й у найближчій перспективі нічого нового не з’явиться», — відзначив Комоєдов.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме