ГолосUA
09:12 16/07/2010

Рішення Севастопольського суду щодо російської мови Жириновський вважає жахливим

«Жахливим» назвав лідер Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський рішення Севастопольського суду щодо позбавлення офіційного статусу російської мови.

Відповідну заяву кореспондентові ГолосUA передали у прес-службі ЛДПР.

«Вже 20 років на Україні намагаються тиснути на росіян і заважати їм говорити рідною мовою. Це жахливо, особливо коли таке відбувається в Криму, — заявив Жириновський. – Спроба заборонити росіянам в Україні вчитися і говорити рідною мовою жахлива. Це порушення всіх європейських конвенцій. І вона тим більше жахлива, якщо врахувати, що таке відбувається на російській землі. Адже це ми відвоювали Крим у турків. Він був територією Російської імперії», — зазначив голова ЛДПР. Він підкреслив, що мета боротьби з російською мовою одна — витіснити росіян.

Володимир Жириновський закликав усіх патріотів Росії, України і Криму до солідарності: «Проводити акції протесту, діяти по лінії парламенту, наших дипломатичних відомств і відстоювати право росіян розмовляти рідною мовою! Більшість кримчан — це росіяни. Українці, які живуть там, чудово говорять російською. Ця мова для них теж рідна. Все це штучна проблема. Вона створюється спеціально, щоб вколоти Росію і використовується як зброя боротьби з росіянами в Криму», — заявив Жириновський. Він стверджує, що така ситуація передусім вигідна західним ворогам Росії та українським націоналістам. />  
За словами політика, в боротьбі за застосування російської мови на Україні можна домогтися успіху: «У Києві тепер інший уряд, інший президент. Будемо сподіватися, що і в цьому питанні все-таки будуть зрушення». Разом з тим, лідер ЛДПР звернув увагу на такий факт: «І Янукович, і Кучма вже обіцяли, що російська мова буде другою державною, як мінімум другою офіційною або просто мовою для спілкування в цій країні. Але ось тепер навіть через суди в російському місті Севастополі намагаються змінювати статус російської мови».

Д. Кляхін
 

Читайте также по теме