ГолосUA
12:55 13/07/2010

Рішення ВР про доопрацювання Податкового кодексу є виправданим — Кінах

Україна має отримати збалансований Податковий кодекс, що створить сприятливі умови для розвитку.

Про це сказав народний депутат України від фракції Партії регіонів Анатолій Кінах не засіданні комітету, передав кореспондент ГолосUA.

“Рішення парламенту відправити проект Податкового кодексу на всенародне обговорення й доопрацювання є дуже розумним. Зусилля промисловців, підприємців і роботодавців, Економічної ради при УСПП були докладені недаремно: восени Україна зможе отримати збалансовану, системну податкову реформу”, — сказав він.

За словами політика, рішення Верховної Ради відтермінувати прийняття проекту Податкового кодексу було прийняте з тим, щоб документ був доопрацьований громадськістю, і щоб восени Україна отримала збалансований, якісний, професійний документ, що дозволить сформувати сприятливі умови економічної, підприємницької діяльності на довгостроковий період.

Анатолій Кінах нагадав, що промисловці і підприємці з УСПП й Економічної ради підготували на 250 сторінках зауваження до проекту Податкового кодексу та направили їх до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, Міністерства фінансів України та у відповідну робочу групу фракції Партії регіонів.

“Абсолютна більшість претензій стосувалася одного питання — порушення принципу паритетності прав та відповідальності держави і бізнесу. Зокрема, ділову спільноту турбує, що у проекті Податкового кодексу не передбачено посилення відповідальності податківців за недобросовісну роботу, в тому числі — за порушення термінів проведення перевірок з питань відшкодування податку на додану вартість, несвоєчасне повернення ПДВ. Невиправдано розширені і права контролерів в операціях із заставним майном, у тому числі з майном фізичних осіб. Якщо держава не виконує своїх обов’язків перед підприємцями, вона втрачає моральне право вимагати бездоганної законослухняності від платників податків. Правовий нігілізм на всіх рівнях треба викорінювати раз і назавжди”, — підкреслив парламентарій.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме