ГолосUA
12:14 08/04/2010

Рішеня КС щодо коаліції є неконституційним — Зварич

14 квітня опозиція поставить у порядок денний проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії щодо тиску на суддів Конституційного суду для ухвалення неконституційного рішення.

Про це сказав міністр опозиційного Кабінету міністрів Роман Зварич на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

“Уже оголосили рішення Конституційного суду за поданням депутатів з Партії регіонів в частині формування коаліції окремими депутатами у Верховній Раді України. Мене обурює рішення КС, бо досі я вважав, що будь-яке рішення цього вищого юридичного органу не підлягає оскарженню. Але сьогодні я, мабуть, порушу свої переконання, тому що рішення, яке прийняв Конституційний суд, суперечить його ж рішенню у вересні 2008 року. Це найбільш неконституційне рішення, яке тільки коли-небудь приймалося Конституційним судом”, — сказав він і наголосив, що не пам’ятає жодного рішення КС, яке б було “настільки лицемірним”.

“Я нагадаю, що у вересні 2008 року Конституційний суд чітко зазначив, що парламентська коаліція формується виключно фракціями і з тих депутатів, які входять у ці фракції. Тому для мене є незрозумілим, чому Конституційний суд сьогодні суперечить сам собі”, — зауважив Зварич.

Він також наголосив, що опозиція буде вимагати поставити 14 квітня у порядок денний питання про створення ТСК щодо розслідування факту тиску на суддів КС з метою ухвалення завідомо незаконного рішення. Він також наголосив, що з’ясує усі прізвища 11 суддів, які голосували за легітимність коаліції, аби публічно визнати їх “зрадниками”.

“У нас виходить, що КС і вся робота Верховної Ради від сьогодні опирається не на головний закон України — Конституцію, — а на регламент, що є своєрідним нонсенсом і робить регламент основним нормативним актом, який має вищу та конституційну юридичну силу”, — зазначив він.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме