ГолосUA
11:42 13/11/2008

Рівень безробіття різко зросте навесні

Навесні рівень безробіття різко зросте. Цього слід очікувати з лютого-березня наступного року.

Про це повідомив директор Державного центру зайнятості населення Міністерства праці та соціальної політики України Володимир Галицький сьогодні на прес-конференції.

За його словами, найбільша кількість випадків безробіття припаде саме на той період, а закінчиться цей процес лише у серпні 2010 року. Якщо враховувати такі дані, за словами В.Галицького, початок кризи безробіття припаде вже на наступну осінь.  

Він пояснив, що на перше листопада цього року в Україні зареєструвалась менше безробітних, аніж в минулому році, тобто 161 тис. незайнятих (в минулому році ця цифра становила 587 тис.). Проте про кризу минулого року тоді ніхто не говорив. На думку В.Галицького, менший рівень безробіття цього року пов’язаний із добрим врожаєм.

І навіть якщо за негативними прогнозами до кінця цього року кількість безробітних буде становити 780 тис громадян, це не перевищить показників, що були у січні 2007-го.

Щодо прогнозів на наступний рік В.Галицький пояснив, що найгірший показник звільнених може становити 2 млн. громадян, а це стільки ж, як і у 2005 році, по закінченню помаранчевої революції.

 

Читайте также по теме