ГолосUA
09:42 29/12/2010

Рівень життя українців залежатиме від приходу інвестицій під Євро-2012 — експерт

Інвестиції в Україну для проведення чемпіонату Євро-2012 стануть каталізатором для створення нових робочих місць та підвищення рівня зарплат,

Таку думку висловив вважає директор економічних програм Центру ім. Разумкова Василь Юрчишин, цитує Інформаційний центр “Україна-2012”

Експерт зазначив, що ці інвестиції будуть віддані під реалізацію переважно інфраструктурних проектів, що потягне за собою створення нових робочих місць та підвищення рівня заробітних плат. “Завершені інфраструктурні проекти тягнуть за собою розвиток інших видів бізнесу. Дорога – це кафе, готелі, пункти обслуговування. Це все робочі місця, і переважно для малого та середнього бізнесу”, – наголосив він.

В. Юрчишин додав, що чим більше буде європроектів, тим більше потрібно буде робочої сили, що підвищить попит на працю, а відповідно, варто очікувати підвищення заробітної платні. “З приходом іноземних інвесторів повинні з’являтися нові стандарти. Вони стосуватимуться також служби побуту, сфери комунікації. А це нові кваліфікації, які потребуватимуть високої оплати праці. Окрім цього, приплив туристів спричинить попит на продукти харчування, у першу чергу, високої якості. Вища якість – вищі зарплати”, – сказав економічний експерт.

В. Юрчишин переконаний, що розвиток інфраструктури до Євро – ідеальний спосіб залучення інвестицій. “Новий інвестор – це точно нові робочі місця, а це нові кваліфікації й економічні прискорення для розвитку країни”, – резюмував директор економічних програм Центру ім. Разумкова.

 

 

Читайте также по теме