ГолосUA
14:10 02/04/2010

Рівнень дефіциту бюджету-2010 не свідчить про зміну моделі економічної політики в Україні — Бураковський

Рівень дефіциту бюджету-2010 в Україні поки не вказує на зміну моделі економічної політики і є певною пересторогою для МВФ.

Про це сказав журналістам керівник Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський, передав кореспондент ГолосUA.

“Стабілізація фіскальних систем на національному рівні є однім з головних питань світової фінансової політики. Ми пройшли найбільш гостру фазу економічної кризи, тепер треба думати, як поступово скорочувати надзвичайні заходи з тим, щоб увійти у нормальне посткризове русло. Тому для МВФ питання стабілізації фіскальної системи є принциповим не тільки в Україні, а й у світі. Це знаходиться під дуже серйозним контролем з боку урядів, які є членами МВФ”. — повідомив він.

За словами експерта, про необхідність створення такої стратегії свідчить негативний досвід Греції, Португалії, деяких інших країн.

І. Бураковський підкреслив, що задекларований рівень дефіциту бюджету на 2010 рік в Україні “передбачає дуже малі зміни і дуже малий рівень неприйняття непопулярних рішень стосовно скорочення бюджетних витрат”.

“Питання дефіциту бюджету — це питання вибору моделі економічної політики. Це є певною пересторогою для Міжнародного валютного фонду. Він хоче подивитися, як це буде викладено у проекті нового бюджету в Україні”, — наголосив Ігор Бураковський.

І. Носальська

 

Читайте также по теме