ГолосUA
13:34 15/10/2008

РНБО у п’ятницю розгляне план з мінімізації впливу світової кризи на Україну

У п’ятницю, 17 жовтня Рада національної безпеки і оборони планує розглянути питання впливу світової фінансової кризи на економіку України та комплексний план з мінімізації її негативних наслідків.

Про це Президент України Віктор Ющенко заявив на прес-конференції у Запоріжжі, — повідомили Голос.UA в прес-службі глави держави.

 Президент заявив, що готовий представити на засіданні Радбезу свій план нормалізації ситуації і проситиме  його підтримати.

Оцінюючи нинішні фінансові проблеми, Президент констатував, що дві третини з них зумовлені внутрішніми негараздами, зокрема популістичною та непродуманою бюджетною політикою, яка не відповідає реальним економічним процесам. «Адекватність видатків по відношенню до внутрішнього валового продукту було порушено», -вважає Віктор Ющенко.

Також він нагадав, що минулого тижня присвятив низку зустрічей цьому питанню, а 13 жовтня відбулось позачергове засідання РНБО з цієї теми. За словами глави держави, після всіх цих обговорень у нього склалося враження, що уряд, НБУ та банківська система дотепер не виробили спільної позиції з даного питання — хоча саме її наявність є ключовою для успішності антикризових заходів.

Президент запропонував сформувати єдиний план, який би мав довіру, та висловив сподівання, що такий документ буде узгоджений сторонами і наголосив, що зі свого боку він докладе всіх зусиль, щоб уряд став координуючим центром з його втілення.

На переконання Глави держави, одним із головних пунктів зазначеного плану має стати прийняття бездефіцитного бюджету на 2009 рік.

 

Читайте также по теме