ГолосUA
15:08 07/11/2008

РНБО визнала недостатньою роботу Кабміну з ліквідації наслідків стихійного лиха

Рада національної безпеки й оборони визнала недостатньою роботу Кабінету міністрів із подолання наслідків стихійного лиха, що сталося в шести західних регіонах України влітку цього року.

Про це заявив заступник глави секретаріату Президента Роман Безсмертний на брифінгу в п’ятницю в Києві після того, як РНБО розглянула на своєму засіданні дане питання.

"Рішення РНБО – визнати роботу уряду недостатньою", — сказав Безсмертний, повідомляє

Він зазначив, що учасники засідання звернули увагу на "три ключових моменти".

Так, Роман Безсмертний наголосив, що уряд працював "недостатньо в організаційному плані". /> Крім того, "недостатньо працював штаб" із подолання наслідків стихійного лиха, відбулася "розкоординація роботи центральних і місцевих органів влади", що призвело до недоліків у роботі з подолання наслідків.
Другим моментом Безсмертний назвав "технічну складову". "Міністерство з надзвичайних ситуацій технологічно не готове надати першу допомогу", — сказав він.

Третім моментом представник Секретаріату назвав фінансування ліквідації наслідків. Він підкреслив, що помилка у визначенні обсягів необхідних коштів на першочерговому етапі боротьби з наслідками призвела до недофінансування цих робіт.

 

Читайте также по теме