ГолосUA
10:41 28/07/2009

Робітники Орджонікідзевського гірничо-збагачувального комбінату оголосили страйк

 Робітники Орджонікідзевського гірничо-збагачувального комбінату, що у Дніпропетровській області, оголосили страйк.

Головна вимога страйкарів — підвищення зарплати, повідомив в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA заступник голови ЦК Профспілки гірників і металургів України Сергій Колишев.

За його словами, на даний момент страйкують робочі залізничного цеху, пізніше до них може приєднатись авторанспортний цех.

“Кожен місяць держава виставляє суму індексації, котру всі підприємства, незалежно від форми власності, повинні виконувати. Власники цього підприємства не виконують цей законодавчий акт України з січня і відмовляються виконувати”, — сказав С. Колишев.

Він додав, що робітники не планують приступати до роботи, поки не досягнуть бажаного. “Їх умовляють повернутись на робочі місця. Але поки безрезультатно. Поки власник – група “Приват” Ігоря Коломойського — не виконує основні вимоги: підвищення тарифів, що він зобов’язаний зробити у зв’язку з інфляцією останнього кварталу минулого року і першого півріччя цього року. Але він цього не робить. Власник на страйк ще не з’являвся, а його керуючий, який займає посаду голови правління, не має тих грошей, і тих повноважень, які б “розрулили” ситуацію на користь обох сторін”, — додав С. Колишев.

Раніше профком комбінату надіслав лист у владні структури з проханням розібратися в тому, чому підприємство не виплачує індексацію до заробітної плати у зв’язку з інфляцією.

Страйк залізничного цеху загрожує зупинити роботу всього підприємства, оскільки не здійснюється відвантаження продукції, склади переповнені і здобуту руду фактично ніде складати.

Довідка ГолосUA. Ордженикідзевський ГЗК — найбільший в Україні виробник марганцевої руди (частка — 70%).

За оцінками експертів, спільні запаси марганцевих руд ОГЗКка і іншого підконтрольного «Привату» Ігоря Коломойського українського ГЗК — Марганецького, — складають третину світових запасів марганцю. /> О. Гайворонська

 

Читайте также по теме