Даниил Кляхин
07:22 21/01/2011

Родичі загиблих у авіакатастрофі Ту-154 над Чорним морем обурені позицією України

Голова Фонду допомоги сім’ям пасажирів Ту-154 авіакомпанії «Сибір», які загинули в авіакатастрофі над Чорним морем в 2001 році, Борис Калиновський висловив обурення позицією України, яка заперечує, що літак збила українська ракета.

 

Про це він заявив журналістам, передав власний кореспондент ГолосUA у Москві.

Так він відреагував на повідомлення, що Україна провела додаткове розслідування інциденту та не змогла ані підтвердити, ані спростувати висновок російських експертів, що літак авіакомпанії «Сибір», який у жовтні 2001 року здійснював рейс Тель-Авів — Новосибірськ та впав у Чорне море, був помилково збитий українською ракетою під час військових навчань. Водночас українська сторона відмовилася надати Міждержавному авіаційному комітету висновки своєї експертизи, що росіяни розцінили як непрямий доказ провини українських військових у катастрофі.

 

«Подібна інформація (заява України — ред.) викликає подив. Є ж висновок Міждержавного авіаційного комітету про причини катастрофи. Проводилося серйозне розслідування, і з висновками погодилися сторони», — заявив Б. Калиновський.

Він переконаний, що ця інформація може негативно позначитися на здоров’ї та емоціональному стані деяких родичів загиблих через те того, що ЗМІ знову будуть активно обговорювати цю тему.

 

Читайте также по теме