ГолосUA
07:31 13/08/2010

Родичі жертв “скнилівської трагедії” обурилися призначенням Онищенка на посаду командувача Повітряних сил України

Потерпілі “скнилівської трагедії” — проти нового командувача Повітряних сил Збройних сил України – генерал-лейтенанта Сергій Онищенко.

Люди досі вважають його причетним до страшної трагедії, яка 2002-го року забрала життя 77 осіб. Голова громадської організації „Скнилівська трагедія” Стефан Козак заявив, що спочатку повідомлення про призначення генерала на нову посаду викликало у багатьох родичів жертв страшної трагедії шоковий стан і бажання вдатися до акцій протесту. Але всі розуміють, що укази Президента не мають зворотної дії, а тому акції батьків, які втратили своїх дітей нічого не дадуть, пояснив Козак.

Єдине що залишилось для потерпілих – це написати звернення до Президента, у якому вони могли би висловити своє обурення і пояснити позицію, додав голова організації. Хоча, призначаючи Онищенка, Президент добре знав про минулі судові процеси за його участю і решти генералів-фігурантів справи трагічного авіашоу, запевнив Козак. Тому, таке призначення інакше як „ганьбою для України та міністерства оборони і неповагу до згорьованих батьків” громадська організація назвати не може.

Нагадаємо, що генерала-лейтенанта Сергія Онищенка і ще трьох генералів було виправдано 2008-го року колегією суддів Військового апеляційного суду Центрального регіону. Справа чотирьох генералів була в окремому проваджені. Нині відбуває покарання лише один член екіпажу — Володимир Топонар.

За матеріалами: Deutsche Welle />  

Читайте также по теме