ГолосUA
07:46 04/03/2010

«Родовід банк» оскаржив рішення НБУ про ліквідацію «Укрпромбанку»

«Родовід банк» з метою встигнути переказати частину активів «Укрпромбанку» на свій баланс у судовому порядку оскаржив рішення НБУ про його ліквідацію.

Про це повідомив тимчасовий адміністратор «Родовід банку» Сергій Щербина.

«Нехай спочатку «Укрпромбанк» з нами розрахується, а потім НБУ його ліквідовує», — пояснив він причину судового позову.

Як повідомляв ГолосUA, у жовтні 2009 року Кабінет міністрів і НБУ підписали спільну постанову про передачу частини активів і пасивів «Укрпромбанку» в «Родовід». Передача зобов’язань відбулася і вже в кінці листопада банк почав розраховуватися з вкладниками «Укрпрому». З цієї метою уряд докапіталізував «Робовід банк» на 5,6 млрд. грн.

Але, за словами С. Щербини, передача активів до завершення роботи тимчасової адміністрації в «Укрпромбанку» була не закінчена. А 21 січня НБУ ініціював його ліквідацію. Для «Родовід банку» це значить автоматичне потрапляння в сьому чергу кредиторів.З урахуванням зобов’язань «Укрпромбанку» і реальної вартості його активів, до виплати коштів кредиторам сьомої черги справа не дійде.  

За оцінками інвестиційної компанії «Phoenix Capital», у випадку, якщо «Родовід банк» не отримає активів «Укрпромбанку», він потребуватиме додаткової капіталізації на 4,3 млрд. грн.

Станом на 2 березня «Родовід банк» виплатив вкладникам «Укрпрому» 2,51 млрд. грн., ще 3,41 млрд. грн. депозитів було переоформлено на інший термін.

За матеріалами: Дело

 

Читайте также по теме