ГолосUA
07:27 12/01/2009

«Родовід-банк» «продався»

39% акцій «Родовід-банку» продано групі компаній ISTIL. 

Про це повідомило видання «Коммерсант-Украина». 

Сторони планують до 17 лютого підписати угоду, згідно з якою ISTIL заплатить за акції банку і 51% акцій процесингового центру «Українська фінансова мережа» $100 млн. «Усі акціонери банку залишаються власниками решти акцій, а отримані гроші підуть на розвиток банку», — сказав виданню перший заступник голови правління «Родовід-банку» Дмитро Єгоренко.

Експерти підтверджують, що продаж акцій «Родовід-банку» врятує кредитний заклад від втрати ліквідності. Восени рейтингове агентство «Fitch» понизило довгостроковий рейтинг банку. Нижчого рейтингу за рейтинг «Родовід-банку» не мав у 2008 році жодний український банк. 

За даними Асоціації українських банків, станом на 1 грудня 2008 року «Родовід-банк» посів 19-е місце за активами (12,948 млрд. грн.) і 21-е за капіталом (1,301 млрд. грн). 76,7798% акцій банку належить ООО "РБ ‘Капітал Групп’", інші торгуються на фондовому ринку. Основними акціонерами "РБ ‘Капітал Групп’" є голова правління банку Денис Горбуненко, його заступник Дмитро Єгоренко, голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка та його брат Василь Бубка. 

 

Читайте также по теме