Даниил Кляхин
15:35 31/01/2011

Російська опозиція збирається на мітинг

Одразу дві акції протесту проведе сьогодні увечері російська опозиція на Тріумфальній площі у Москві: дозвіл на проведення мітингу на захист 31-ої статті Конституції РФ отримали від влади представники Московської гельсінської спілки, водночас попри відсутність дозволу про намір вивести своїх прихильників на цю ж площу заявила націонал-більшовистська партія «Інша Росія».

Про це передав власний кореспондент ГолосUA у Москві.

Російська опозиція проводить свої мітинги кожного 31-го числа, якщо таке випадає у черговому місяці. Вибір такої дати – не випадковий: спочатку ці мітинги проходили «на захист» 31-ої статті Конституції РФ, яка гарантує громадянам право на вільне зібрання. А вже згодом до вимог опозиції додалися інші політичні вимоги. Причому якщо за часів мера Юрія Лужкова влада принципово не давала дозвіл на проведення жодних акцій,то після приходу Сергія Собяніна на посаду мера Москви так звана «системна опозиція» такий дозвіл отримує без перешкод. Як повідомили власному кореспонденту ГолосUA у штаб-квартирі Московської гельсінської спілки, напередодні мерія Москви дала дозвіл опозиціонерам на проведення мітингу, в якому братиме участь 1 тисяча осіб.

Водночас партія «Інша Росія», яку очолює скандально відомий політик Едуард Лімонов, заявила про намір провести свій мітинг «у тому ж місці, в той же час» — несанкціонований владою. Російські націонал-більшовики стверджують, що дозвіл їм не потрібен – право на проведення акції їм гарантовано Конституцією. Водночас вони відкинули пропозиції влади провести свою акцію в іншому місці. Та оголосили, що після мітингу здійснять «марш на Кремль».

Правоохоронці вже попередили, що до Тріумфальної площі будуть стягнуті посилені підрозділи міліції.

Читайте также по теме