ГолосUA
13:55 01/01/2009

Російська ціна на газ і умови транзиту стали причиною зриву українсько-російських газових переговорів

Керівник прес-центру компанії «Нафтогаз України» Валентин Землянський спростував заяву офіційного представника російського «Газпрому» про те, що українська делегація на переговорах у Москві нібито не мала повноважень підписувати контракт на постачання газу.

Як заявив він сьогодні в інтерв’ю агенції Голос.UA, сама посада голови правління компанії «Нафтогаз» дає всі повноваження делегації, що веде переговори, на підписання контракту чи будь-яких інших рішень в межах діяльності господарюючого суб’єкта, яким виступає «Нафтогаз». Тому напередодні українська делегація мала всі законні права підписати цей контракт, оскільки спеціальний мандат на це не потрібен, наголосив валентин Землянський.

Він також спростував заяву офіційного представника «Газпрому» Сергія Купріянова про те, що нібито газові переговори не були завершені через те, що українська делегація не мала права підписувати контракт. «Ці слова не відповідають дійсності — українська сторона мала повне право це зробити. Каменем спотикання на переговорах була саме ціна на газ, окрім того, там йшлося про умови транзиту» — заявив речник компанії “Нафтогаз України”. 

 

Читайте также по теме